Click here for Myspace Layouts

Friday, 29 April 2011

Sorry...

Salam guys...hye..sorry k.. mlm nie aku agak emotional ckit.. bkn ape.. saje je.. hehehe... korg yg follow aku 2 aku mintak maaf k... 
~bye~

FUCKMA...

Eh fuckma!!! ko mmg fuck la..wa ckp sama lu la kan... Perangai cam babi.. Hell yea!!! sbb ko 2 menyangap plus xtau malu plus shittttt!!!!!!...

Nape menyangap???
     sbb ko bole je bg pantat ko 2 kat sape2 je..

Nape xtau malu??
     sbb ko becerite ko check inn ngn org len..

Weiii...fuckma.. buat malu dowh kau.. ko skolah SBP.. perangai cm 2.. ko nk kate aku xreti berbahasa ENGLISH.. yea..mmg pon... tp tnye la blik diri ko.. ko dah cukup terer ke?? MUET BAND BAPE?? GOTCHAA!!!
hahaha... tutup la mulut ko 2 k... mulut dah r tejuih.. beparut2.. perangai.. mmg fuck.. HELL YEA.. NAME PON FUCKMA!!! hahahaha....

What?? what u wanna say 2 me?? SCREW ME!! what is screw?? i dunno...
the only thing that i know is just FUCK OFF U SLUTTY LITTLE BITCH.. >HONESTLY AND SINCERELY FOR U FUCKMA!!! 

Thursday, 28 April 2011

What The Heckkkk... =/

Hadohhhh.....buat kertas keje tok bg kat bank??? Ape nie...?? Mane la aku tau nk buat.. adoiii.... Susah btol la dpt boss yg bg arahan laju cm AIR TERJUN NIE.. xpaham aku... die nk aku catat ape die ckp... tp ckp cm air terjun.. Bhaiii...korg pn xlei nk dpt tgkp ape die ckp dowh... patut la pekerje aku nie blur je bile boss aku 2 bg arahan.. mane xnye.. aku nie yg dah 20 tahun hidup ngn die pn blur... masyaallah... korg nk tgk bos aku...

ok..nie la boss aku 2..a.k.a.....BAPAK AKU JUGAK.lol~

Ann!!! buat kertas keje skg!!! before boss ko nek n ketuk2 pale ko ok!!! cpt2..!! on9 je keje nye..

bye!!!

Blog Merupakan Cara Untuk Memperbaiki Sistem Negara...

Salam... hai sume.. How r u?? feels good?? yea... cool...
Ok..Baru2 nie... aku dga brite kat radio... Topik nye sal blog... aku mule nye ingat.. emm... dorg nk kutuk2 sal kite2 yg berbloging nie.. Yela kan.. mane xnye.. kat blog nie kalo korg discover btol2 la kan.. mcm2 cite kua.. mencarut org nie..maki org nie.. kutuk2 org nie.. ade yg kdg bg ajaran agak kesesatan.. ade bg pndangan negative..positive.. cerite pasal kehidupan sndiri.. mcm2 la...

However.. (acecececehhh) Dorg kate blog nie bagus... sbb ade sesetengah blog nie post smthing yg membina.. which pasal negara..yg bekaitan cm ekonomi, politik, pendidikan... mcm2 la... Plus, blog nie kan tempat org luahkan perasaan jugak.. mcm contoh dorg xpuas ati dgn care pemerintahan ke ape ke.. dorg akan luahkan menerusi blog.. So.. dgn secare xlgsg nye.. masyarakat akan sedar ttg mende2 tu kan.. dan improve ke arah kemajuan... Kan bgs mcm 2... yeahh...chaiiyookkk MALAYSIA!!!!

Tapi...tapi...tapi... Korang2 jgn la cm over emo sgt kalo2 tyme nk komen2 kearah negative 2 tau... t kene saman.. br hang tau... hehe...
Dan pade blog2 yg aku follow..and jadi follower aku... Kite punye blog nie agak2 membine negare ke x ek..?? hahaha.... xpela... BIG CLAP TOK KKORG COZ JD BLOGGER YG BEJAYE... YEEEEHHHHAAAAA....!!!

Wednesday, 27 April 2011

ATTENTION!!!

AKU BEKERJE DAN SENTIASE BERHARAP KAU FAHAM..
AKU XSLALU FREE...
DAN XSLALU BZ...
BYE!!!

Tuesday, 26 April 2011

Hidup Memang Tak Slalu Indah..

Salam guys n gurlsss.. Hurm... hidup nie mmg bewarna warnie.. kdg wane kuning.. kadang pink.. kdg merah.. kelabu.. dan hitam.. gelap je.. Kehidupan nie.. mcm2 kite bole andai kan.. mcm roda.. Kdg kat ats.. kdg kat bwh.. ok..ape aku merepek sgt nie..

Hurm... actly.. sejak akhr2 nie.. aku bnyk sgt prob.. saje je post happy2.. tp arini.. dah xtahan.. Ape yg xkene.. ape yg kurang.. aku pn xtau.. so aku biakan aje.. hadap je dgn sabar..tenang..dan bermuhasabah diri..
Yeaaa... 2 je jalan terbaik... percaya yg allah xkan bg ujian kalo kite xmampu menghadapinye kan.. so.. be strong ANN...

Monday, 25 April 2011

Haaaa...Ko Mmg Cam Babi!!!

Salam...
Sorry k korg.. aku tersangat panas now nie...

Post nie aku tuju pade budak gemuk yg try nk kurus yg br  3 bulan becinte pa2 putus then frust menonggeng gler babi... Pa2 dah menonggeng 2.. bole plak ko nk kianat ex ko yg dah mmg xnk ko... Ko tau.. kalo aku jd pompan 2 pn.. aku mmg angkat fuck je kat ko...  Bodo... Ko buat hal.. nk die cover ko... pa2 bile die mintak ko buat smthing... ko plak nk bnyak ckp...

Eh bodo!!! kalo ko xbgtau sesape sal 2.. xdek org akan tau k... Jgn bg alasan bodo sgt lei x?? dlu aku mara ko..konon mintak maaf la pe la... now ko buat ape...?? ko buat aku suke... yea... hahahaha... sgt suke cm fuck la kan... Sbb ko pnye masalah..aku gado ngn die.. ape?? power sgt ke pakcik2 ko 2.. trust me k.. aku bole buat pakcik ko 2 hilang jawatan die... yea..mmg aku kosong.. tp kalo die ape2kan org yg aku syg.. trust me... aku bole buat die..ko.. hilang sgale yg ko ade skg... bodoh!!!!

Sumpah Aku Ase Arini Aku Nak Maki Orang...

Mmg sumapah aku panas arini.. Aku sakit giler pale... Trase denyut2 nye kat kpale nie.. Since mlm td.. aku tahan je.. Aku pening2 pale pon.. aku tahan je...

KAU...KAU..dan KAU..
bukan tau pn rase sakit pale aku mcm mane... Smpai la nie... sakit nie msh ade.. Ko ape tau... nk soh aku dok melanguk jugak kat tempat nie... yg xdek pape nie... xmcm sial je plak.. Malam td aku gagah diri nk lyn pe ko buat 2... nk sgt org len happy kan.. aku lyn kan... dan nk bg fair.. aku lyn ko jugak even sbnrnye aku lei je tipu ko aku nk tido.. tp bg aku xfair sbb aku lyn dorg xlayan ko.. Last2 what?? aku kene mara ngn ko..ko.. dan ko...
AKU BOSAN LA!!!

Korang nie xpaham ke?? aku nk life aku.. aku nk aku yg happy.. aku nk cuti..blik rumah... rilek2 dok kat umah... Tp ko dn ko.. nk aku dtg hell nie... membatukan diri dgn online je keje... mmg nak2 je aku citer kat sume org kan?? huh!!! Aku bosan la weh.. xlei ke bwk je mende nie blik umah aku siap kan kat umah.. at least kat umah aku lei msk rilek2.. xdek la melanguk cm bodo nie.. Aku leteh la hidup nk kene ikut telunjuk kau je... bukan xbole.. tp kalo sume nk ikot ko.. pyh la... ko ingat aku kucing ke hati mulie sentiase.. shit!!!

AKU NAK HIDUP AKU...
AKU XNK KAT CNIE...
BOLE MENTAL LA BODO!!!!...

Dorang Pon Study Last Minute Jugak...

Hye..salam sejahtera n assalamualaikum dunia...
ccccccccceeeewwwwwwwwwaaaaaaaaHHHHHHHHH!!! dah mcm bejuta sgt aku punye follower nk ckp g2..
hehehe...
Ok..arini aku nk bagitau... sbenarnye kan..kalo korg perasan la kan..
parent kite mane yg ade exam2 tu... Dorang pn study last minute mcm kite jugak...
Aku post mende nie bukan ape la kan... nk bgtau korg yg study last minute nie ok je pon.. bole je korg jwb dgn cemerlang...gemilang..terbilang la mark korg 2...

Aku xtau la korg cne kalo dlu ms kecik2 tu.. Tp parent aku dlu slalu bising coz aku xmo study.. UPSR ke.. PMR ke.. SPM pon... kalo xstudy.. gerenti kecoh dan sakit tlinge je... kene aku.. aku mmg masuk bilik... konon je study... jap g... mcm2 la aku buat... Kalo keje skolah pn.. subjek math ngn akaun je aku buat.. yg len 2 g mampoz la.. hehehe...Bese la 2 kan.. Budak bek bole la nk siap kan sume keje 2.. aku??? harapan je la..

So, pade candidates yg exam2 now nie... korg xpyh la stdy hard sgt.. t penin pale kan dah xlei jwb exam.. btol x?? btol x?? btol x?? hehehe.. sian korg.. Aku dah dpt result dah 3 mggu cuti dah pn... korg msh study n jwb exam.. hehehe.. SEMUGE BEJAYE LA K KAWAN2 SEKALIAAN

p/s:: mmg saje nk menganjing pon...

Saturday, 23 April 2011

Aku Nak Cite Je...

Salam n Selamat sejahtere...
ok..arini ahad..
Abg aku pn dah blik JAYYBEE...
Dan mak aku g opis...Kemas2 Opis 2..

Aku???
Aku mmg update blog je la...
kat UMAH k..
since malas nk kua.. xdek mood pon...

LUNCH??
xlg..xmo..xslere...

NAPE???
entah la.. aku pn xtau nape..just rase smthing missing now...

CITE LA???
hehe..xpyh kot.. bile dah masuk hal2 cinta syg pe sume nie.. mls aku nk tulis kat blog... bia kami je la tau pe jd...hehe.. org kate kalo kes hubungan nie kalo bole jgn dikongsi ngn sesape...sbb bile kongsi2 nie.. bole makin memburukkan keadaan... Hurm..so.. senyap2 je la k..

Hurm..lagi due mggu aku akan blik ke UNITEN.. MUADZAM SHAH ok... bandar yg aku cinte n tenang n penuh ngn babi utan dan beruk2.. hahaha...yang pasti DORG BUKAN KAWAN AKU K..
Hope aku blik UNITEN t die still cont study die la..
Semalam aku g KUANTAN teman bpk aku pekse n mak aku shopping.. Anak yg bek kan...even aku xnk pegi pn sbnr  nye tp dah t tyme bpk aku pekse..mak aku sorg lak kan.. adik aku ade 2syen... yela..dak nak SPM kan.. struggle la 2 konon nye.. POYO... ok.. blik pade cite KUANTAN td.. mase aku jalan kat EAST COST MALL ( ECM ) aku nmpk salah 1 pasangan yg study kat UNITEN 2 date... Jeles k.. seriously.. Yela.. dorg cuti sebulan lei jumpe je.. aku??? sorg kat timur.. sorg kat utare... cne?? nk turun tempat aku nie pon kos pejalanan saje dah 200.. mane nk mkn minum pe sume g.. Yela.. kan kite student... Bukan sume student always ade duit je kan.. mmg tyme2 gnie..kopak je.. Kami pon bukan dari keluarge yang senang n berade... Kami biase2 je.. mkn pe sume.. cukup2 je.. So, aku xsalahkan sesape pon.. Aku kene matang n paham keadaan kami..k ANN.. b strong k syg... 2 minggu je lagi..

SUNDAY!!!

Hallooo...aku xtau nk update ape pn sbnrnye nie..
Aku bosan n xtau ape nk citer...
Td dah ingat dah..
adoihhhh......

Not in a Good Mood At All

Hurm.. hye...
Ok korg.. aku xdlm keadaan yg menggembirakan...
feels empty n missing someone...
hurm.. aku jalan2 kat kuantan arinie...
supatutnye aku jalan ngn happy but...
hurm.. every inci  aku jalan.. the only thing in my mind is him..

Thursday, 21 April 2011

BIEBER FEVER!!!!

hahaha..dah kebah dah dowh...
geler best la... xlei bla je...
tp kan........
hurm.. aku panas ngn sorang mamat nie r kan...
mlm td die pkai baju pink...prangai xcm sial plak..
dok la langgar2 aku..
ape??ko ingat ko kecik nk langgar2 aku??
kuanjar!!!

Tp xkesah la die an..
yang aku tau..
mmg giler babs la konsert 2... fuhhh....
Bieber cr aku seyh...
Bkn aku nk riak ke ape la kan..
tp mamat 2 dlu minat aku.. 
2 yg die semangat dtg Malaysia..
konon nk cr aku la 2.. hahahaha....
kitorg pn ape lg...
jumpe la..
ye r kan...die dok jauh disane...
aku kat cnie je...
hurm...sian kasih terpisah...
wahahahaha...

0k...entry kali nie cm sial k...
tah ape kene aku nie...
k la..bye!!!


ko xkacak lgsg k.. budak xcukup umo... =P

p/s::: sebenarnye sume nie dlm mimpi pn xmasuk.. saje berangan.. jgn caye k... hahaha

Wednesday, 20 April 2011

Si Demuk...

ahaksss...abah soh aku wat keje cr alamat..aku buat ape???
teruskan pencarian kucing aku...
daaaa...cne nk maju gnie weiii...ngokss la...!!
ok..

Korg na tau?? aku jumpe gmbr kucing...
sumpah mmg obesiti la kucing nie.. hahaha... xcaye??? tgk ea...







hahahaha....
kalo ade kucing gnie...
mmg katil aku xdek nk bantal2 la...
die la bantal aku...
wahahahahaha... 



Kucing... Cat..Kucing... Cat..

Hahahaha... aku tgk tajuk 2 kalo dibace slow2..dah mcm org giler dah.. sebut bende yg same makne.. 
haaa -_-"
ok..arinie mcm bese la kan...
name je dok OPIS....
tp aku???
bulloogggggiinnngggg... hahaha...
arinie aku buat research pasal
KUCING TERMAHAL DIDUNIA....
nk tgk jenis2 kucing ape yg mahal sgt 2.... meh..meh..meh...

kucing nie jenis Scottish_Fold dimane telinge die PENYEK ok...

belainan ngn kucing nie... yg nie jenis...Sphinx
kucing nie bole dikatekan popular gak sbb kalokorg perasan kucing nie la bese dalam muvie 2...

yg nie jenis Peterbald

ok..lawakan mate die... dlu aku ade membe abg die mate cmnie la... kacak dowhh...
sebelah biru sebelah itam... uuuuuu...
ok..mrapu k... yg nie kucing jenis Turkish Angora

dgn mate yg agak tajam dan telinge ala2 astro boy...
kucing nie jenis Oriental Shorthair

dan...last skali... nie kucing yg aku ske la sbb die nmpk garang gtu... tp mmg die nie agak liar jugak la.. die nie kacukan antare baka kucing African Serval dan Kucing Domestik
panjang seyyhhhhh... tgk2...




ok kan??? hehehe...


tp aku lagi syg kucing aku yg nie.... 
name diberi ORKED...
kucing betine yg kerek dan cpt panas... hahaha
mmg aku je la kene cakar... 
tp xpe...wa xkesah bhaiii....haha


I Think I Wanna MARRY u.. -1437-

 It’s a beautiful night,
We’re looking for something dumb to do.
Hey baby,
I think I wanna marry you.

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you.

Well I know this little chapel on the boulevard we can go,
No one will know,
Come on girl.
Who cares if we’re trashed got a pocket full of cash we can blow,
Shots of patron,
And it’s on girl.

Don’t say no, no, no, no-no;
Just say yeah, yeah, yeah, yeah-yeah;
And we’ll go, go, go, go-go.
If you’re ready, like I’m ready.

Cause it’s a beautiful night,
We’re looking for something dumb to do.
Hey baby,
I think I wanna marry you.

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you.

I’ll go get a ring let the choir bells sing like oooh,
So whatcha wanna do?
Let’s just run girl.
If we wake up and you wanna break up that’s cool.
No, I won’t blame you;
It was fun girl.

Don’t say no, no, no, no-no;
Just say yeah, yeah, yeah, yeah-yeah;
And we’ll go, go, go, go-go.
If you’re ready, like I’m ready.

Cause it’s a beautiful night,
We’re looking for something dumb to do.
Hey baby,
I think I wanna marry you.

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you.

Just say I do,
Tell me right now baby,
Tell me right now baby. x2

Cause it’s a beautiful night,
We’re looking for something dumb to do.
Hey baby,
I think I wanna marry you.

Is it the look in your eyes,
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you

oohhhhh...TULUNNNNNNNNNNNNN..!!!!!!!

hye!!!

0k..aku kompius now..

aku rase cm nk tuka phone...

phone aku skg yg nie haaaa...


now aku ade 2 pilihan...
aku xtau nk pilih yg nie ke...


atau yang nie...



atau...

xpyh tukar lgsg coz membazir...

haissshhhhh....

runsing..runsing....




Tuesday, 19 April 2011

Nak Edit BLOG Nie Pon Leteyh Ekkk...

0k.. arini keje aku datang opis adelah

  EDIT BLOG..

Leteh bhaiii....

 Bukan ape..aku nk bg blog nie nampak kemas n simple...

asal aku buat aku rase cm xsimple2 pon...

xdek la makin serabut... mmg la makin simple... 

tp xdek la simple sgt...

aku dok tuka2 background sume.. dah mcm2 wane aku try...

xjadik jugak... last2 dapat yg nie...

terime je la ea... ok kot.. daripade yg lain 2..

bole juling mate aku tengok...

dan terime kasih aku ucapkan pade

  eONE egency

sbb menaje internet yang sgt pantas..

kalo buat kat muadzam nie... 

aku  tido bangun blik pon belom tentu siap... hehehe...
***********************************************************************

Ouh.. ari nie aaaaaaaa BANGKU blik...

die dah nek bas dah dari JAYBEE 2...

ok..patot la mama berie nk g pasar..

aku pon xtau aaaa BANGKU blik arinie... 

hehehe... ape punye adik la aku nie...

=P

Monday, 18 April 2011

ARINIE..

Aku xbuat ape kat opis pn.. aku cr blog..
Blog aku bace nie menarik uh...
nk tau?? nah.. 1001rahsiadiri.blogspot.com ... tgk n bace2..n renung2kan k...

Ayat Tersirat Perempuan

Ayat Tersirat Perempuan

ADE TAK PADE AKU DAN KAU..??

Dua manusia yang merasa saling berjodoh pasti memiliki ikatan emosional, spiritual dan fizikal antara keduanya. Hanya dengan menatap mata atau mendengar suaranya, kita akan merasakan getaran dan seolah ingin terus bersamanya. Benarkah seperti itu? 

So, apakah ada petanda lain agar seseorang dapat merasakan bahawa sidia jodoh (soulmate) kita atau bukan? JOM KITA LIHAT!!!! 

Petanda 1
Rahsia sepasang kekasih agar dapat memiliki usia hubungan yang panjang adalah dengan adanya saling kerjasama. Kamu dan dia selalu dapat saling membantu, dalam urusan remeh atau besar. Paling penting adalah kamu berdua selalu dapat melalui segala aspek kehidupan secara bersama-sama. Dan semuanya terasa amat menyenangkan meskipun tanpa harus melibatkan orang lain. Apakah kamu sudah merasakan perkara tersebut? Jika ya, selamat... kerana ada harapan bahawa dia adalah calon pendamping hidup kamu!

Petanda 2
Salah satu kriteria yang menentukan sesuai atau tidaknya dia sebagai jodoh kamu atau bukan, adalah kemampuannya bersikap bersahaja di depan kamu. Cuba sekarang perhatikan, apakah gerak-gerinya, caranya berpakaian, gaya rambutnya, caranya berbicara serta tertawanya mengesankan apa adanya? Apakah setiap ucapannya selalu tampak spontan dan tidak dibuat-buat? Jika tidak, maaf kemungkinan besar dia bukan jodoh kamu!

Petanda 3 
Adanya deria batiniah membuat hati kamu berdua dapat selalu saling tahu..Dan bila kamu atau si dia dapat saling membaca fikiran dan menduga reaksi serta perasaannya satu sama lainnya pada situasi tertentu. Selamat! Sebenarnya dialah destini kebahagian kamu...

Petanda 4
Bersamanya dapat membuat perasaan kamu menjadi tenang, selesa dan tanpa perasaan tertekan. Berjam-jam bersamanya, setiap waktu dan setiap hari tanpa membuat kamu merasa bosan... Inilah petanda bahawa kamu berdua kelak akan saling terikat.

Petanda 5
Dia selalu ada untuk kamu dalam situasi apapun. Dan dia selalu dapat memahami situasi dalam hati kamu baik dalam suka dan duka. Percayalah pasangan yang berjodoh pasti tak takut mengalami pasang-surut, suka-duka saat bersama. Sekarang, ingat-ingat kembali. Apakah dia orang pertama yang datang memberi bantuan tatkala kamu dirundung musibah? Dia selalu faham saat emosi kamu terganggu? Dia tahu keadaan waktu anda sakit? Jika ya, tak salah lagi. Dialah orangnya...

Petanda 6
Dia tak terlalu peduli dengan masa lalu keluarga kamu, dia tak peduli dengan masa lalu kamu saat bersama kekasih terdahulu. Dia juga tak malu-malu menceritakan masa lalunya... Nah, kalau begitu ini bisa bererti dia sudah siap menerima kamu seadanya..

Petanda 7
Setiap orang pasti memiliki kekurangan, dan kamu tak malu-malu perlihatkannya pada si dia. Bahkan pada saat kamu tampil 'buruk' di depannya sekalipun, misalnya saat kamu bangun tidur atau saat kamu sakit dan tak mandi selama dua hari. Ataupun menceritakan sejujurnya kepada kamu tentang kelemahan dan kekurangannya... Nah! Kamu dan dia memangnya disuratkan untuk bersama!

Petanda 8
Bila merasa rahsia kamu bisa lebih selamat di tangannya daripada di tangan sahabat-sahabat kamu yang lain. Atau kamu merasa sudah tak dapat lagi menyimpan rahsia apapun darinya, maka berbahagialah! Kerana ini bererti pasangan sejati telah kamu temukan! Apakah kelapan² petanda di atas telah kamu temukan padanya?

AKU BUAT TAU..NK TAU?? TERUSKAN MEMBACE..

Situasi:
Anda berada di dalam hutan 
(1) nyatakan dengan siapa anda berjalan?

          - SI DIE-
sedang anda berjalan tiba-tiba terserempak seekor haiwan
(2) nyatakan apakah haiwan itu

         - KUCING-
(3) tindakan anda terhadap haiwan itu
(biarkan dan pandang je/lari dari haiwan itu/ dapatkan haiwan itu)

         - DAPAT KAN DIE-
anda teruskan perjalanan..tiba-tiba ternampak segugus kunci
(4) nyatakan bilangan kunci itu
(dari 1-10 anak kunci)

         - 10-
anda teruskan perjalanan, tiba2 anda ternampak sebuah rumah di tengah hutan. 

pada fikiran anda..
(5) adakah rumah itu berpagar?

         -XDEK PAGAR-

(6) pintu rumah tu terbuka atau tertutup?

anda pun masuk ke rumah itu. pergi ke ruang tamu dan ternampak meja.
(7) apakah bentuk meja itu?
(Bulat/ Oval / Segiempat / Segitiga)

        - BULAT-

atas meja ada pasu...
(8) Berapa banyak air dalam pasu itu?
(Penuh / Setengah / Kosong)

          - SETENGAH-

(9) Pasu itu diperbuat daripada apa?
[(Kaca / seramik / tanah liat) (logam / plastik / kayu)]
        - KACA-

Anda teruskan perjalanan ke belakang rumah. anda melihat sebuah air terjun dari jauh.
(10) Berapakah laju air itu?
(1-10 : 1-perlahan 10-paling laju)

          - 8 -

anda terus berjalan dan ternampak sebuah taman. tiba-tiba anda ternampak sebuah kotak peti.
(11) Apa ukuran kotak itu?
(kecil / sederhana / besar)

         - SEDERHANA-

(12) kotak itu diperbuat daripada?
(cupboard/ kertas / kayu / logam)
          - KAYU-


tak jauh dari taman anda ternampak sebuah jambatan.
(13) jambatan diperbuat daripada apa?
(logam / kayu / rotan)
           - KAYU-


Di seberang jambatan, ada seekor kuda.
(14) Apakah warna kuda itu?
(putih / kelabu / coklat / hitam)
           - PUTIH-


(15) Apa yang kuda lakukan?
(diam dan tenang / menggigit rumput / berlari)
           - DIAM DAN TENANG-

            
(16)
TIBA-TIBA...tanpa disangka ribut tornado datang.... tak jauh
daripada kuda. Anda mempunyai 3 pilihan:
(i) lari dan bersembunyi di dalam peti?
(ii) lari dan bersembunyi di bawah jambatan?
(iii) lari ke kuda, naik dan terus pergi?
              - LARI KE KUDA,NAIK DAN TERUS PERGI-



***************************************************************
AKU JAWAB SUME NIE NGN JUJUR K... XDEK TIPU2.. SUMPAH!!!


Berikut adalah tafsiran:
(1) dengan siapa anda berjalan merupakan orang yang paling dekat dan rapat di hati anda.

(2) haiwan yang anda jumpa simbolik kepada masalah yg anda hadapi. saiz haiwan yang besar menunjukkan anda menganggap sesuatu masalah itu besar

(3) tindakan anda kepada haiwan merupakan tindakan anda kepada masalah yang anda hadapi. kalau anda lari dari haiwan maksudnya anda memang suka lari dari masalah

(4) kunci
6-10 - anda punya banyak teman baik

(5) rumah
tidak berpagar : open minded

(6) pintu
tertutup : tak suka bercerita dan rela memendam nye

(7) Meja
Bulat / oval - teman yang datang, anda akan menerima dan mempercayai mereka sepenuhnya

(8) Pasu
Setengah penuh - apa yang anda inginkan dalam hidup anda adalah setengah dah tercapai

(9) kaca / tanah liat / seramik - kamu lemah dalam hidup anda dan cenderung menjadi rapuh
logam / plastik / kayu - and kuat dalam hidup anda

(10) air terjun
6-9 - ghairah seks tinggi

(11) Saiz kotak:
menengah - ego sederhana

(12) material peti:
cupboard/ kertas / kayu (non-bersinar) - rendah hati kepribadian

(13) Adapun material jambatan:
jambatan kayu - hubungan sederhana dengan rakan-rakan anda

(14) Warna kuda:
putih - pasangan anda adalah murni dan baik dalam hati anda.

(15) tindakan kuda:
diam dan tenang / menggigit rumput - pasanganmu adalah sangat sederhana dan rendah hati.

(16) Ini yang terakhir tapi yang paling penting bagian dari ujian ini.
Dari bagaimana saya menamatkan cerita ... pendekatan tornado ...
Apa yang akan kamu lakukan? Hanya ada 3 pilihan:
(iii) lari ke kuda, naik dan pergi?

Apa yang akan anda pilih?
Sekarang, di atas ini ditandai dengan hal-hal ini:
Tornado - masalah dalam hidup anda
peti - anda
Jambatan - kawan-kawan anda
Kuda - pasangan

(iii) atau yang terakhir jika kamu memilih kuda, anda mencari pasangan anda setiap kali anda menghadapi masalah.

Adakah ia benar-benar melambangkan diri anda? fikir-fikirkan...

AKU LA TU.... FAHAMKAN YE SYG..

WANITA API 
Wanita api dilahirkan di bawah zodiak Aries (21 Mac-20 April), Leo (24 Julai-23 Ogos) dan sagittarius (23 November-21 Disember). 

OH!! nk bg tau.. befday aku 9 disember k.. hahaha




Dilahirkan sebagai pemimpin Mempunyai kekuatan diri dan biasanya enggan menerima pendapat orang lain walaupun ianya benar seorang yang artistik dan sukar dijangka, tetapi biasanya romantis dan tidak pemalu mempunyai personaliti suka menguasai dan mendominasi tetapi boleh mengimbangi sifat-sifat ini dengan sikap yang pemurah, mesra dan menunjukkan sifat yang mendalam terhadap sesuatu yang disukainya. Suka berterus terang dan tidak berselindung menyebabkan orang yang dikasihi merasa sedih dan terhiris. Jujur dan mahu hubungan peribadi berjalan dengan lancar. Wanita api harus diberikan ruang yang cukup luas untuk menjadikan perhubungan itu terus berkesan. Tidak keberatan untuk beralih arah jika berasa tertekan




AKU JUGE


DECEMBER=BEAUTY

This straight-up means you’re the most good-looking Loyal and generous. Patriotic. Competitive in everything. Active in games and interactions. Impatient and hasty. Ambitious. Influential in organizations. Fun to be with. Easy to talk to, though hard to understand. Thinks far with vision, yet complicated to know. Easily influenced by kindness. Polite and soft-spoken. Having lots of ideas. Sensitive. Active mind. Hesitating, tends to delay. Choosy and always wants the Stubborn and hard-hearted. Strong-willed and highly motivated. Sharp thoughts. Easily angered. Attracts others and loves attention. Deep feelings. Beautiful physically and mentally. Firm Standpoint. Needs no motivation. Shy towards opposite sex. Easily consoled. Systematic (left brain). Loves to dream. Strong clairvoyance. Understanding. Sickness usually in the ear and neck. Good imagination. Good physical. Weak breathing. Loves literature and the arts. Loves travelling. Dislike being at home. Restless. having many children. Hardworking. High spirited



OK...WARNE KESUKAAN AKU DAN MAKNENYE...


MERAH 
Berani, emosional, tegas tamak, tahan melarat dan suka bersenang-
senang. 



HITAM 
Suka menyendiri, prihatin, kuat menghadapi dugaan hidup, tidak mudah
dipengaruhi, kuat berfikir, setia pada pasangan, baik hati tetapi
cepat tersinggung.



PUTIH 
Bersih fikirannya (tidak banyak prasangka), berkata benar, jujur,
rendah hati, sopan santun, ramah, kuat menerima ilmu, sentiasa
tenteram hatinya, suka menolong dan hidup bertawakal






Happy..Happy.. Happy..

hye... yea.. happy.. mmg plastic entry nie...hehe...
arini emmm...dok opis ngn pekerje abah..bedue je...
abah mama ke kuantan.. aku xdibenarkan ikut...
kalo ikut pn aku xmo... sbb dorg dga ceramah je..
aku nk dga ceramah..better tdo je kat opis nie.. grrrr..~
yea..mmg aku kuat tido pon... ramai yg bengang sbb tyme dorg nk becerite ke ape ke...
aku tdo dlu b4 dorg sempat habiskan cite dorg..
hehehe... 
sape suruh bg aku can nk tdo... ade aku soh...xde..xde..xde..
hurm... bosan nye life...

Sunday, 17 April 2011

Seronok dan Tidak..

Hye..hye..hye...
Aku anak melayu.. haahaha..tetibe..
ok.. hari nie aku happy dan sedih...
kite cite happy dlu la k... emmm...
arinie g jalan2 ngn famly... msuk kampung n tangkap gmbar bnyak2...
posing ala2 kebengongan ckit... mengurangkan tensyen aku...
nk tgk gmbr???
lai..lai..lai...

























***************************************************************************

ok..yang xseronok... ermmm...nk citer ke x ek???
rase cm xpyh je...
mane yg bace nie paham 2... paham la..
yg xpaham 2... paham2 kan aje...
hehehe.... muahx..

Wednesday, 13 April 2011

What i want in my wedding day..

Hye..hye..hye...
ok..tah pape kan aku punye tajuk entry kali nie... br umo 19 dah gatal nk brangan kawin pe sume... amboi..amboi..amboiii...
hehehe...tp xpe.. goal aku nie.. haha...
since 8 p.m.. aku cari gmbr wedding n edit2.. now dah siap untuk paparan anda sume.. 
Hari bahagia aku nie bertemakan BEACH in BLUE... yea.. pandai aku reke name.. haha
so... jom tgk hasil2 yg aku dapat dari pukul 8 mlm nie td...


# mende paling penting..wedding dress aku..weeee~  






Tuesday, 12 April 2011

NAK BECUTI!!!!!

Hye.. 
yeah..lame xupdate blog... mmg pn.. Since aku kene patah balik ke muadzam untuk exam MUET.. so, study la kononnye..
*padahal line kat muadzam 2 yg cm sial..


Blik2 je dr muadzam... adoh.. pejalanan yg sgt meletih kan... nsb bek sepanjang jalan aku ditemani die.. msg saje la sepanjang hari.. xdek la aku trase kesunyian tahap gaban kan... Stress.. kalo leteh2 cnie kan.. msti best kalo dapat becuti kat PENANG.. Aku xtau np aku trase cm nk ke sane... Aku trase tringin sgt2 nk g sane... Pelik uh... Bkn ape aku nk becuti nie... stress ngn exam.. jage office bpk aku g.. adoh.. bosan la... Ngantuk aku dibuat nye...


Aku rase kan.. aku nie kalo keje.. mmg tiap2 bulan aku meronde luar negeri... nk ilangkan stress.. bole botak pale kalo asyik dok memikir je... hehehe





































nak BECUTI...
nak PANTAI.. 


TOLONG LA!!!!

Friday, 8 April 2011

XDE APE PON..

Hye syume... cewewww..mcm ramai sgt pulak.. hehe..
emm.. arini xtau nk update ape la...
life l8ly nie cm bese je... xde yg menarik sgt pn.. sume bese2 je...
so xtau nk update ape... owh yea...
NAK BGTAU KORG NIE... ARI SLASE MGGU DPN AKU MUET..
WISH ME LUCK...
TQ...
SYG KALIAN... 
XOXO

Tuesday, 5 April 2011

MISS MY FRIEND...

segera pulang dong!!!!


NUMB

I'm tired of being what you want me to be
Feeling so faithless, lost under the surface
Don't know what you're expecting of me
Put under the pressure of walking in your shoes
(Caught in the undertow, just caught in the undertow)
Every step that I take is another mistake to you
(Caught in the undertow, just caught in the undertow)

[Chorus:]
I've become so numb, I can't feel you there
Become so tired, so much more aware
I'm becoming this, all I want to do
Is be more like me and be less like you

Can't you see that you're smothering me,
Holding too tightly, afraid to lose control?
'Cause everything that you thought I would be
Has fallen apart right in front of you.
(Caught in the undertow, just caught in the undertow)
Every step that I take is another mistake to you.
(Caught in the undertow, just caught in the undertow)
And every second I waste is more than I can take.

[Chorus:]
I've become so numb, I can't feel you there,
Become so tired, so much more aware
I'm becoming this, all I want to do
Is be more like me and be less like you.

And I know
I may end up failing too.
But I know
You were just like me with someone disappointed in you.

[Chorus:]
I've become so numb, I can't feel you there,
Become so tired, so much more aware.
I'm becoming this, all I want to do
Is be more like me and be less like you.

[Chorus:]
I've become so numb, I can't feel you there.
(I'm tired of being what you want me to be)
I've become so numb, I can't feel you there.
(I'm tired of being what you want me to be)